top of page

Lovisa Hector

Född 1997 / Skåne - Svedala

Jag heter Lovisa och bor i Skåne i en liten håla som heter Svedala. Jag tror jag började sjunga innan jag började prata och mina föräldrar klagar alltid över att jag går och sjunger konstant här hemma..
När jag inte sjunger hos Marie Jakobsson på ljuvatoner så sjunger jag hos en sångpedagog på Svedala kulturskola 20 minuter i veckan. Jag dansar också på Rydbergs dansakademi i Malmö, dansa är en sak som jag tycker är jätte roligt. Jag funderar på att börja dansa mycket mer och lägga ihop fler dansnummer med sång!


Min första talangtävling jag deltog i var Lilla song contest på Östersjöfestivalen (2011). Jag blev uttagen till finalen och förstod inte riktigt i sekunden vad det var jag hade gett mig in på. Nervositeten bakom scen gjorde så jag höll på att svimma, MEN det var när jag kom ut på den stora scenen som jag insåg att det är det här jag vill hålla på med , och kämpa för!


Så sommaren 2012 satsade jag ALLT för att få vara ute på talangtävlingar och uppträden.
Jag tog hem min första vinst i en talangtävling i Tyringe, på Tyringedagarna i Maj 2012. Den vinsten gav mig verkligen en kick till att fortsätta kämpa!
Även denna sommaren 2012 blev jag uttagen till Lilla song contest på Östersjöfestivalen. Inte nog med detta utan jag tog hem vinsten.


Jag har också deltagit i två Camp Lingman och varit med på olika Lingman & Co tävlingar där min största merit är en andra placering i riksfinalen av Julias stjärnskott i Söderhamn.

Min fina sångcoach Marie har utvecklat mig så mycket och jag går aldrig ifrån en lektion med henne utan nått nytt jag lärt mig. Varje lektion betyder guld och jag blir bara bättre och bättre efter varje gång!I klippen bredvid kan ni lyssna på låtar jag spelat in på Maries lektioner samt tävlingar jag medverkat i. / Lovisa

Sångcoach Marie Jakobsson
bottom of page