top of page

Om Ljuva toner

En liten bakgrund om sångcoachen Marie Jakobsson och
hennes företag Ljuva Toner.
Marie Jakobsson, född 1972 i Göteborg

Marie Jakobsson startade Ljuva Toner i mars 2007 och som sedan dess har funnits i Torslanda Göteborg på Kulturhuset Vingen.
Marie har efter många år i branschen skaffat sig bred erfarenhet av artistlivet. Hon har varit med i olika musikband, spelat in singlar och uppträtt på olika tillställningar. 1996 var hon med i Göteborgs Lucia och det var då intresset för sång blev större än intresset för kläddesign. Marie utbildade sig på Folkhögskolan i Ljungskile.

 
Efter Musiklinjen 1999 började Marie som vikarie på Rockskolan i Torslanda med enskild sångundervisning. Hon fick fria händer och formade lektionerna med mycket sångteknik blandat med inspelning av eleverna i studio. Man ska fokusera på det som är roligast! Då växer intresset!
​
Marie skapade sedan lektionsbaserade sångkonserter för eleverna - något som blev en succé. Vi kallar dessa konserter för "masterclass". 
Talangtävlingar, hjälp med auditions samt stora konserter med olika ungdomsföreningar som bl a "Törs vi landa" tog fart, och detta var bara lokalt i Torslanda!

Ryktet spreds om Marie och många ville börja ta lektioner.
Marie startade slutligen ett eget företag i Mars 2007 vid namnet Ljuva Toner.

Sen dess har företaget vuxit enormt. Elever från hela Sverige kommer nu hit för att, framförallt, få hjälp med att utveckla den bästa sångrösten som har ALLT, men även för att få ta del av konserter och träffa andra som sjunger. 

Nu har Marie under många år hjälpt många elever att ta sig till stora framgångar. Framgångar som lett till vinster i talangtävlingar runt om i Sverige, samt framgångar i tv-program som Talang Sverige, Idol och Lilla och Stora Melodifestivalen. 
Marie Jakobsson är också en Certifierad Zangger Vocal Coach & Instructor. Detta ger den högsta kvalién på coachningen och utlärning till konsten att kunna sjunga populärmusik. 

Vi är mycket stolta över att få visa eleverna och deras prestationer här på hemsidan. Titta gärna in på Artistsidan! 
 
Sångcoach Marie Jakobsson
bottom of page