top of page

Juryn Star Ljuvatoner 2014

John Ballard

Skivbolagsdirektör Producent

Låtskrivare

John Ballard står bakom Tuff Studios och Heart Attack Music.
Han har bl.a. skapat tjejgruppen Bubbles och skrivit nästan alla deras låtar. Producerat tre album med gruppen Ace of Base och bland annat skrivit It´s a Beautiful Life som blev etta på USA´s Billboardlista.
Han har även komponerat Somewhere som blev titellåten i
filmen Ice Age. John var aktuell med låten Hold Me som representerade Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2013 och som också kom 2a i hela årest Eurovision song contest. Och i år är han aktuell med Rysslands bidrag i Eurovision song contest i Köpenhamn 2014. 

Andreas Solveström

Artist och Musiker

Andreas har hållt på med musik och sång sen han var 15 år och har sen dess hunnit medverka på ca 20 talet album. Han var med och startade det nu världskända bandet Amaranthe med 2 guldskivor i bagaget. Bandet har sedan 2010 turnérat konstant världen över och haft konserter i över 200 städer. Han körade även i bandet Outrigger i årets melodifestival. 

 

 

Victor Henriksson

Koreograf Utbildare och Artistutvecklare

Kimmo Tuomaala
Musikpedagog Pianist och producent

 Victor Henriksson är, trots sin unga ålder, redan en erfaren entreprenör inom nöjesbranschen och driver sitt företag Victory Entertainment. Han är flitigt anlitad koreograf runt om i landet och även som coach och utbildare inom dans och artisteri. Han har suttit i jurys i många talang och musiktävlingar bl.a. Melodifestivalen 2009, Star Ljuvatoner 2013, Minstoradagsstjärnan 2013 och Musik Direkt 2014, för att nämna några.

Kimmo Tuomaala är en flitigt anlitad musikkonsult inom både den klassiska och populära sfären. Han har spelat piano sen 5 års ålder och hade sina första uppdrag som kördirigent vid 16. Idag arbetar han heltid som kyrkomusiker men driver utöver det företaget "Kimmos Musik" som producerar bl.a. singbacks och noter, inte minst till artister och elever hos Ljuva Toner.

Sångcoach Marie Jakobsson
bottom of page