top of page

Mathilda Anttila

Född 1997 / Tuve


Hej! Mathilda heter jag. Jag bor i Tuve som är  en liten förort utanför Göteborg och går i nionde klass på Glöstorpsskolan. Mina största intressen är musik, idrott, friluftsliv, fotografera och vara med kompisar. För övrigt tycker jag mycket om citat och dikter, är intresserad av överlevnad, jag älskar när människor vågar bjuda på sig själva och är i allmänhet en rätt lättsam och glad person som brinner för utmaningar!

När det kommer till musik så lyssnar jag på all slags musik, det beror på vilket humör jag är på och vad jag känner för stunden. Jag har ingen favorit artist eller så men några som står varmt om hjärtat är Roxette, One Direction, Christina Perri, Simple Plan, Westlife, The script, Kapten Röd, Sara Varga, One Republic, Sting, Cyndi Lauper, Enrique Iglesias och Regina Spektor. Tycker om låtar som når ut med ett bra budskap, som säger lyssnaren något tänkvärt och som man kan relatera till sig själv.


Jag har sjungit så länge jag kan minnas. Jag älskar det. Jag har sjungit på Ljuvatoners konserter och olika evenemang, men har också sjungit lite här och där på andra ställen. Jag har inte det bästa självförtroendet när det kommer till sången, vilket gör så att jag inte tror på mig själv. Men under åren som jag har gått här så har jag tränat upp det en aning tack vare Marie, min familj och mina vänner. Vilket jag är mycket tacksam för. Det som driver mig med sången är att jag har så jäkla roligt när jag står där och sjunger. Bara att sjunga är så himla kul. Och jag tänker att, bara för att jag har dåligt självförtroende så ska inte det kunna stoppa mig från att göra något jag verkligen älskar. Så under åren som går ska jag fortsätta med att peppa mig själv i sången och börja tro mer på mig själv. För jag menar, lycka är inte målet, utan vägen dit. Det är de jag strävar efter.Att gå på Ljuvatoner är superduper kul! Man får lära sig allt ifrån olika andningstekniker till hur du ska röra dig när du står på en scen. Man får otroligt många nya kunskaper med sig i bagaget här! Stämningen är rolig och man får vara med om så mycket! Jag började på Ljuvatoner för att jag hade hört så goda rykten om företaget och om Marie så jag tänkte, varför inte? Och jag ångrar inte att jag började, så mycket som jag har lärt mig under mina nästan 4 år på Ljuvatoner!
I framtiden vill jag såklart fortsätta hålla på med musik, fortätta utvecklas och ha så roligt som möjligt!

 

Ni får jätte gärna följa mig på Instagram där jag heter @mathildaanttila eller också finns jag på Facebook. Ha de fint! Kram!Sångcoach Marie Jakobsson
bottom of page